Rozdarta siateczka w lusterku zewnętrznym na ziemi z lampki

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Gira123

Rozdarta siateczka w lusterku zewnętrznym na ziemi z lampki

Post autor: Gira123 »

Witam mam pytanie czy ktoś miał taki problem z żutem lampki spod lusterka zewnętrznego .
Ja mam taki problem ze krateczka jest rozdarta , jaki może być to problem problemy z lampka lub przegryzione kabelek dodam że ostatnio miałem sladny kuny pod maską.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2024, 23:03 przez Gira123, łącznie zmieniany 1 raz.
Gira123

Re: Rozdarta siateczka w lusterku zewnętrznym na ziemi z lampki

Post autor: Gira123 »

Gira123 pisze: 16 kwie 2024, 22:53 Witam mam pytanie czy ktoś miał taki problem z żutem lampki spod lusterka zewnętrznego .
Ja mam taki problem ze krateczka jest rozdarta , jaki może być to problem problemy z lampka lub przegryzione kabelek dodam że ostatnio miałem sladny kuny pod maską.
Sebas

Post autor: Sebas »

Gira123 pisze: 16 kwie 2024, 22:53 Witam mam pytanie czy ktoś miał taki problem z żutem lampki spod lusterka zewnętrznego .
Co prawda nie z "żutem", a z "rzutem" ;) , ale też mam taki problem, podobno dość częsta sytuacja. Przy jednym, lusterku jest zamiast siatki wielka biała plama, przy drugim dopiero początkowe stadium choroby. W tym tygodniu będę zgłaszał do ASO.
pshemus

Post autor: pshemus »

A lusterko pod spodem wyglada ok? Nie zalęgło się coś albo nie zasyfiło/uszkodziło?
patryk1234

Post autor: patryk1234 »

Miesiąc temu wymienili mi na gwarancji te dwie lampki
maciej.plock

Post autor: maciej.plock »

Czy ktoś już to samodzielnie przerabiał tzn naprawiał - usuwał tą projekcję kratek?
U mnie też padło ale auto 3 m-ce po gwarancji a koszt jednego projektora na allegro 160 PLN więc jak mam co dwa lata wydawać ponad 300 a te kratki niewiele oświetlają to wolę ich nie mieć
Awatar użytkownika
Y@rek

Post autor: Y@rek »

VW wymienił u mnie już 2 sztuki. Najgorzej, że nikt się w serwisie nie dziwił. Wygląda na to, że jest to "typowe". Ta siateczka jest bez sensu, bez niej lepiej widać oświetlenie. Po gwarancji wymienię diody na "bezsiateczkowe", z pewnością ktoś takie produkuje w Państwie Środka :)
Awatar użytkownika
JacK666

Post autor: JacK666 »

U mnie też już jedna powoli zaczyna padać. Nie wymieniam poczekam aż druga zacznie.
Serwis podobnie zeznaje, że to praktycznie częsty przypadek i sugerują, że może to być następstwo agresywnej chemii stosowanej w myjniach bezdotykowych.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Awatar użytkownika
Y@rek

Post autor: Y@rek »

Gdyby "wina" leżała po stronie klientów, to z pewnością broniliby się przed gwarancyjną wymianą światełek na nowe. Na razie grzecznie wymieniają, ale słowa "przepraszam" nie usłyszysz. Wymiana trwała 2 długie godziny.
maciej.plock

Post autor: maciej.plock »

JacK666 pisze: 09 cze 2025, 21:05 U mnie też już jedna powoli zaczyna padać. Nie wymieniam poczekam aż druga zacznie.
Serwis podobnie zeznaje, że to praktycznie częsty przypadek i sugerują, że może to być następstwo agresywnej chemii stosowanej w myjniach bezdotykowych.
Agresywna chemia… niech ten serwis pier..dolnie się w łeb porządnie. Ale w serwisach zawsze wystawiali do klientów imbecyli żeby z klienta robić idiote
ODPOWIEDZ