T-Cross z DSG bez Auto Hold - światła/korki
Re: T-Cross z DSG bez Auto Hold - światła/korki
Nam się podobał bardziej taigo.
Ten hamulec i brak nawiewu z tyłu przeważył na rzecz taigo
.
Ten hamulec i brak nawiewu z tyłu przeważył na rzecz taigo
.
1.5 DSG 6,2 spalanie zima
5,8 wiosna
5,8 wiosna
-
Smiem twierdzic ze obie te rzeczy w typowym uzytkowaniu 100% miejskim do jakich jest glownie stwirzony tcross to.....sa tak samo potrzebne jak i matrixy

Tcross R+ 1.5 2025
Zaciąganie ręcznego hamulca na każdych światłach może to nie kłopot wielki ale też to trochę upierdliwe
5,8 wiosna
5,8 wiosna
Zaciąganie ręcznego hamulca na każdych światłach może to nie kłopot wielki ale też to trochę upierdliwe
5,8 wiosna
5,8 wiosna
Z tego co wiem, nie wolno zaciągać ręcznego gdy skrzynia w pozycji "D". Wiecie moze czy da radę w VW w Warszawie wypozyczyc T-Crossa na parogodzinną jazdę testową? Na godzinkę to nie problem, ciekawe czy na dłużej idzie się dogadać
Wręcz przeciwnie. Właśnie w miejskich korkach duet aktywny tempomat + auto hold to super komfort. Możesz usiąść sobie po turecku i czytać gazetę a autko samo podąża za poprzednikiem i zatrzymuje się jak trzeba. Jedynie czasem trzeba nacisnąć Res (jak korek zatrzyma się trochę dłużej). Na czerwonym świetle też robi robotę.JanDzyndzel pisze: ↑15 cze 2025, 20:47Smiem twierdzic ze obie te rzeczy w typowym uzytkowaniu 100% miejskim do jakich jest glownie stwirzony tcross to.....sa tak samo potrzebne jak i matrixy))
2.0 tsi, dsg, 4motion
-
Po tym jak mi raz na pustej drodze, osiedlowce, osiedla zamknietego na ktorej jest zerowy ruch vw tcross wcisnął hamulec i napiął pas, bo obok ulicy byl krzak lub skrzynka elektryczna - nie wiem co go aktywowalo..
To mam duze watpliwosci czy w takiej jezdzie w korku, gdzie jednak jest czasem troche dynamiki...chyba bym sie nie odwazyl czytac gazety.
Dodatkowo b.czesto czujniki parkowania dzwonią w korku...juz widze jak ten tempomat smiga. .
.w sumie w tcrossie jest awaryjne hamowanie na wypadek potencjalnej kolizji....w zasadzie to mogli zrobic ten AH bez wiekszych wydatkow.
To mam duze watpliwosci czy w takiej jezdzie w korku, gdzie jednak jest czasem troche dynamiki...chyba bym sie nie odwazyl czytac gazety.
Dodatkowo b.czesto czujniki parkowania dzwonią w korku...juz widze jak ten tempomat smiga. .
.w sumie w tcrossie jest awaryjne hamowanie na wypadek potencjalnej kolizji....w zasadzie to mogli zrobic ten AH bez wiekszych wydatkow.
Tcross R+ 1.5 2025
Przez prawie 4 lata eksploatacji nie miałem praktycznie żadnych tego typu incydentów związanych z asystentami poza jednym, gdy przód maski "zalepił" mi wilgotny śnieg.JanDzyndzel pisze: ↑wczoraj, 15:21 Po tym jak mi raz na pustej drodze, osiedlowce, osiedla zamknietego na ktorej jest zerowy ruch vw tcross wcisnął hamulec i napiął pas, bo obok ulicy byl krzak lub skrzynka elektryczna - nie wiem co go aktywowalo..
2.0 tsi, dsg, 4motion
-
A ja pewne rzeczy mam zawsze, zawsze po jezdzie po tej drodze osiedlowej mam alarm w apce o awarii systemu rozpoznawania znakow, i cyklicznie bledy o asystencie swiatel turbo matrix led 
I standardowo kontaktuje sie ze mna vw pytajac czy samochod jest sprawny
)
A pan Pertyn na yt'bach zawsze potrafi uchwycic, jak to systemy vw nie umieja w znaki drogowe
)
Takze ...w tej grupie chyba musza sporo popracowac nad softem

I standardowo kontaktuje sie ze mna vw pytajac czy samochod jest sprawny

A pan Pertyn na yt'bach zawsze potrafi uchwycic, jak to systemy vw nie umieja w znaki drogowe

Takze ...w tej grupie chyba musza sporo popracowac nad softem
Tcross R+ 1.5 2025
No właśnie, Spinner, ja ze śniegiem mam to samo - komunikat o nieaktywnym front assist.
Zawsze myślałem, że kamera sterująca wszystkimi systemami bezpieczeństwa jest u góry szyby czołowej.
Czyżby był jeszcze jakiś czujnik pod zderzakiem ?
Zawsze myślałem, że kamera sterująca wszystkimi systemami bezpieczeństwa jest u góry szyby czołowej.
Czyżby był jeszcze jakiś czujnik pod zderzakiem ?