Tucs-roc pisze: ↑29 cze 2025, 15:08
JacK666 pisze: ↑29 cze 2025, 13:52
Tucs-roc pisze: ↑29 cze 2025, 12:03
Ale a propos Cupry - liczyłem ze jakas Cupre wielkości i cenowo podobnie do T roca zaproponują.
Cupra jest troszke większa od t-roca a cena jaest podobna.
Dla 1,5 tsi za 140-150 tys. dostajemy podobne wyposażenie.
E, ale za 112k (2024) Special Edition /Life Plus (1.5 150 manual) z paroma dodatkami - nic by się z Cupry nie kupiło.
Jak sobie konfiguruje teraz swoją wersję t-roca to wychodzi mi 172 tys. wprost z konfiguratora VW choć w 2023 było to w konfiguratorze trochę inaczej podzielone.
Porównywalna wyposażeniowo Cupra wychodzi teraz wprost z konfiguratora 176 tys.
W obu przypadkach podstawa to silnik 1,5 tsi manual i do tego doliczone pakiety lub dodatki.
Cupra nie ma szansy na subwoofer (albo jest w drogim pakiecie) i na czarny dach a t-roc szansy na fotele kubełkowe.
Drobna różnica tych 4 tys. to wynika głównie z wyboru foteli kubełkowych bo takie bym na pewno dobrał do cupry. Sam biały lakier w cuprze kosztuje prawie 4 tys. Ale to didaskalia nie warte zbytniej uwagi.
Pozostaje kwestia rabatów, zniżek itd. więc pewnie finalnie skończyłoby cenowo się na tym samym.
W 2023 cena wg. ówczesnego konfiguratora t-roca wychodziła 161 tys. ale wtedy też cena cupry (ale ta brzydka czyli przed liftingiem, a taka mnie nie interesowała) była praktycznie porównywalna wg. konfiguratora.
Z tego co pamiętam to była droższa w podstawie ale miała więcej w tej podstawie gdzie u VW trzeba było dopłacać np. kamera cofania.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.