Spalanie silnika 1.5 TSI 150 KM w T-Rocu
Re: Spalanie silnika 1.5 TSI 150 KM w T-Rocu
Jak ktoś mówi ze jego hybryda pali w korkach 5 a mój benzyniak 10 to naturalnie mnie to trochę wqrza.
Ale trochę i nie mam powodu by zaraz dostawac depresji i na most iść:)
Kierując się jednak logika - nie ma powodu by mówić ze T roc wielce tam ekonomiczny. Tucson 1.6.150 pali podobnie, moze w mieście kapkę tylko więcej i roznice będzie widać tez przy dużych prędkościach bo Tucson wyższy i cięższy.
Jednakowoż mam świadomość ze przy 10 tys.km rocznie w jednym aucie i 8 tys.km w drugim - nie ma tragedii.
Patrząc zaś na pół szklanki pełnej- Tucson byl dużo tanszy od Tiguana w 2022, a T roc od... Hyundaia Kona (2024)
Ale trochę i nie mam powodu by zaraz dostawac depresji i na most iść:)
Kierując się jednak logika - nie ma powodu by mówić ze T roc wielce tam ekonomiczny. Tucson 1.6.150 pali podobnie, moze w mieście kapkę tylko więcej i roznice będzie widać tez przy dużych prędkościach bo Tucson wyższy i cięższy.
Jednakowoż mam świadomość ze przy 10 tys.km rocznie w jednym aucie i 8 tys.km w drugim - nie ma tragedii.
Patrząc zaś na pół szklanki pełnej- Tucson byl dużo tanszy od Tiguana w 2022, a T roc od... Hyundaia Kona (2024)
Kotlina Kłodzka- Wroclaw ok. 110 km (450 m npm - 130 m mpm) 4,9 

Ponieważ silnik to serce samochodu to mój T roc zdaje sie śpiewać "Lato! Lato wszędzie! Zwariowało oszalalo moje serce" - 6,7 do pracy rano (No bo Lato- ciepło i puste ulice rano w wakacje) 

-
Mała. Juz nie pamietam. Tak sie składa ze trochę sie wlokłem ale nie dla samego spalania i bycia zawalidroga, tylko ze syn sie zle czuł (czasem tak ma w gorach). Po drugie, taka droga ze w wielu miejscach nawet niebezpiecznie wyprzedzać. Aha, no skoro 110 km w 1:40 h to ze 65 kmh średnio.. Ale nawet normalnie jadąc ponizej 1:30 ciężko zejść. Czasem nawet traktor gdzieś wyjedzie i co takiemu zrobisz?
To może czas na mnie. Trasa Kraków - Gliwice, wjazd i zjazd w drodze powrotnej na A4 w Alwerni (ominąłem bramki w Balicach). Całkowita długość 239km, pokonane ze śr. prędkością 67km/h, spalanie 4.8l/100km. Nieźle, inna bajka to spalanie w mieście takim jak Kraków.
Style 2023, 1.5 TSI, DSG
Manual, 
Łódź <--> Kudowa Zdrój 1 bak w obie strony.
42.02l zgodnie z prawem
na S14/S8 695km.
Nie pomiar z kompa tylko bagnet do pełna i przed domem tankownie do pełna ta sama stacja ten sam dystrybutor 95 E10.
no i wyszło jakieś 6.05l na 100 km. Ale wiadomo od Wrocka do Ku..Zd... to jedzie się 50/60 czasem 80 km/h. Potem juz lepiej.
W Kudowie Z auto stało prawie tydzień nie ruszane
.

Łódź <--> Kudowa Zdrój 1 bak w obie strony.
42.02l zgodnie z prawem

Nie pomiar z kompa tylko bagnet do pełna i przed domem tankownie do pełna ta sama stacja ten sam dystrybutor 95 E10.
no i wyszło jakieś 6.05l na 100 km. Ale wiadomo od Wrocka do Ku..Zd... to jedzie się 50/60 czasem 80 km/h. Potem juz lepiej.
W Kudowie Z auto stało prawie tydzień nie ruszane

T-ROC LIFE Plus 1.5 Manual.
Odbiór 10 stycznia 2025
Odbiór 10 stycznia 2025

Ostatnio mam trochę więcej jazd, wszędzie w pospiechu.
Takie typowe jazdy podmiejskie
Srednia miedzy 6 s 6.8
Trasa z kudowy do Wrocławia jest specyficzna.
Jak sobie 1.5 radzi na podjezdzie w bardzie?
Moim zdaniem troc z tym silnikiem jest stworzony na takie hopki
Takie typowe jazdy podmiejskie
Srednia miedzy 6 s 6.8
Trasa z kudowy do Wrocławia jest specyficzna.
Jak sobie 1.5 radzi na podjezdzie w bardzie?
Moim zdaniem troc z tym silnikiem jest stworzony na takie hopki
1.5 DSG 6,2 spalanie zima
5,8 wiosna
5,8 wiosna
3 osoby pełny bagażnik 1.5 manual nie było żadnych problemów
w góre i w dół. Tak czy siak nawet nie musiałem cisnąć. Myslę ze większe górki by wciągnął bardzo łatwo.

T-ROC LIFE Plus 1.5 Manual.
Odbiór 10 stycznia 2025
Odbiór 10 stycznia 2025

Kielce -Zakopane średnia 83km/h spalanie5,9 ; Zakopane -Kielce 89km/h 5.3.Dwie osoby ,lekki bagaż w porywach 1.5 zł/h.