Jak w temacie co o tym sądzicie?
czy opłaca się wyłączyć tą funkcję?
Słyszałem opinie od użytkowników VAG, że silniczek się szybciej zużywa.
A może są jakieś inne plusy i minusy?
wady i zalety składania lusterek po zamknięciu auta
-
wady i zalety składania lusterek po zamknięciu auta
VW T-Roc 2024 1.5 TSI DSG7
Re: wady i zalety składania lusterek po zamknięciu auta
Mam włączone od 4,5 roku, samochód parkuje pod blokiem i nadal mechanizm składania lusterek działa.
troca mam dopiero trzy tygodnie, trochę mało czasu na ocenę.
Ale Kamiq miałem trzy lata a Leona 5 lat - tym doleciałem do 220 tysięcy - nic się nie działo.
A że to grupa VAG to mechanizm składana pewnie ten sam w każdym z powyższych.
Ale Kamiq miałem trzy lata a Leona 5 lat - tym doleciałem do 220 tysięcy - nic się nie działo.
A że to grupa VAG to mechanizm składana pewnie ten sam w każdym z powyższych.
VW T-Roc 1.5 TSI ACT Final Edition DSG

Co rozumiesz pod pojęciem opłaca się wyłączyć? Będzie tańsza eksploatacja czy wtedy silniczek się mniej będzie zużywał?Pietrus417 pisze: ↑wczoraj, 10:51 Jak w temacie co o tym sądzicie?
Ja mam włączone składanie i jak się silniczek zużyje to albo go wymienią albo wtedy wyłączę tę funkjonalność.
Najważniejszycm plusem dla mnie składanych lusterek jest to, że można je traktować jako wskaźnik zamknięcia/otwarcia samochodu szczególnie w przypadku posiadania funkcji keyless access gdzie zamyka się samochód dotknięciem klamki i robi się to tak machinalnie, że sam często się łapie na tym, że po odejsciu od samochodu patrzę na lusterka

R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Dawno nie słyszałem tak "oryginalnych", żeby nie powiedzieć idiotycznych opinii. Po co ktoś kupuje samochód? Żeby się nie zużywał? To może trzeba zamknąć kupione auto w garażu na zawsze, żeby się nie zużywało. To jakiś absurd. Każda rzecz materialna zużywa się w miarę eksploatacji. Człowiek też zużywa się z wiekiem. Kiedy coś zużyje się w trakcie eksploatacji, to wymienia się lub naprawia. Jak zużyte opony albo wycieraczki. Albo zęby u dentysty. Jak masz takie wątpliwości, to dlaczego kupiłeś auto? Przecież eksploatacyjne zużycie silniczka lusterka dotyczy wszystkich elementów Twojego auta. A konkretnie, to elektrycznie uruchomiane lusterka to same plusy, tak jak zdecydowana większość opcji użytkowych.Pietrus417 pisze: ↑wczoraj, 10:51 Jak w temacie co o tym sądzicie?
VW T-ROC 2022, 1.5 DSG
@Trok
Poprzedniku troche za ostro
Nie ma głupich pytań.
Niektórzy na mrozie boją sie składania.
Z innej beczki - wlasnie nie zawsze złożenie lustrek świadczy o tym ze auto całkiem zamknięte
Raz mialem drzwi nie do końca domkiniete, chyba ktos z zewnątrz by nie otworzył ale światełko sie świeciło wewnątrz cala noc. Akumulator jednakowoż nie poszedł:)
Poprzedniku troche za ostro

Nie ma głupich pytań.
Niektórzy na mrozie boją sie składania.
Z innej beczki - wlasnie nie zawsze złożenie lustrek świadczy o tym ze auto całkiem zamknięte
Raz mialem drzwi nie do końca domkiniete, chyba ktos z zewnątrz by nie otworzył ale światełko sie świeciło wewnątrz cala noc. Akumulator jednakowoż nie poszedł:)
-
Jednakowoż trochę szkoda że lusterka w VAG nie składają się tak ładnie jak np w Toyocie (prawie przyklejają się do szyby) ale cóż pewnie budowa lusterka to uniemożliwia.
VW T-Roc 2024 1.5 TSI DSG7