Na stronie 95 instrukcji jest opis ustawień czułości. Nie będę przepisywał bo mi siebie chce hehePado pisze: ↑05 mar 2020, 9:07świateł długich?morfeusz747 pisze: ↑05 mar 2020, 8:19 Dodatkowo w ustawieniach można zmienić czułość działania tego systemu.![]()
System automatycznej zmiany świateł
-
Re: System automatycznej zmiany świateł
-
Dziękimorfeusz747 pisze: ↑05 mar 2020, 17:35Na stronie 95 instrukcji jest opis ustawień czułości. Nie będę przepisywał bo mi siebie chce hehePado pisze: ↑05 mar 2020, 9:07świateł długich?morfeusz747 pisze: ↑05 mar 2020, 8:19 Dodatkowo w ustawieniach można zmienić czułość działania tego systemu.![]()
![]()
nie mam w aucie takiego menu.morfeusz747 pisze: ↑05 mar 2020, 17:35Na stronie 95 instrukcji jest opis ustawień czułości. Nie będę przepisywał bo mi siebie chce hehePado pisze: ↑05 mar 2020, 9:07świateł długich?morfeusz747 pisze: ↑05 mar 2020, 8:19 Dodatkowo w ustawieniach można zmienić czułość działania tego systemu.![]()
![]()
może zależy to do posiadanych świateł tj LED lub halogenowe.
Ja mam ledy, a jakie masz ty?
W LED jest coś takiego jak: Dynamiczna regulacja zasięgu reflektorów...ale co to znaczy to do końca nie wiem (nie jest to chyba na pewno tzw DLA)
PS
w instrukcji jest tez opisany PM (Performance monitor) - pokazujący m.in doładowanie turbiny. Niestety mało kto go ma (zwykle chyba wersję R albo 2.0?), aktywować się go nie da, a instrukcja nie pisze wprost kto go może mieć...
Wydaje mi się, że z tą regulacją świateł z Infotainment jest tak samo - mają to tylko jakieś określone wersje. W instrukcji do Tiguana jest opisane, że coś takiego (reg. świateł) może być ale nie jest nigdzie pokazane jak wygląda ani jakie wersje to mają.
-
Na stronie 96 jest opisana ta czułość świateł, niby ustawiana przy użyciu wyłącznika świateł długich przez przytrzymanie, ale czy faktycznie działa jeszcze nie sprawdzałemPado pisze: ↑06 mar 2020, 7:11nie mam w aucie takiego menu.morfeusz747 pisze: ↑05 mar 2020, 17:35Na stronie 95 instrukcji jest opis ustawień czułości. Nie będę przepisywał bo mi siebie chce hehe![]()
może zależy to do posiadanych świateł tj LED lub halogenowe.
Ja mam ledy, a jakie masz ty?
W LED jest coś takiego jak: Dynamiczna regulacja zasięgu reflektorów...ale co to znaczy to do końca nie wiem (nie jest to chyba na pewno tzw DLA)
PS
w instrukcji jest tez opisany PM (Performance monitor) - pokazujący m.in doładowanie turbiny. Niestety mało kto go ma (zwykle chyba wersję R albo 2.0?), aktywować się go nie da, a instrukcja nie pisze wprost kto go może mieć...
dobra, znalazłem na szybko w instrukcji online odnośnie tego paska z regulacją:
The headlight range cannot be adjusted manually if the vehicle has dynamic headlight range control.
czyli to jest w autach bez LEDów.
The headlight range cannot be adjusted manually if the vehicle has dynamic headlight range control.
czyli to jest w autach bez LEDów.
Ale te ustawienia z paskiem to wg mnie to samo co pokrętło wysokości świateł. Jak masz automatyczną regulację (xenony, albo ledy z takim mechanizmem) to pokrętło i pasek w infotainment się nie pojawi.
Nie jest to w każdym razie regulacja czułości automatycznego włączania św. drogowych.
To ja Wam powiem, że w R-ce światła same nie chcą mi się zmieniać. Nie ma tez opcji, że po dłuższym przytrzymaniu przełącznika do przodu w kontrolce pokazuje się A. Czyżby droższa wersja była tego pozbawiona? Jeśli chodzi o czułość to jest taka opcja ale to raczej dotyczy kiedy mają się włączyć światła mijania. Mam również opcję aby podczas deszczu światła mijania same się włączały.
VW T- ROC R 2.0 TSI 4MOTION DSG 300KM
Tak dla przypomnienia, bo wcześniej ktoś o tym pisał, automatyczna zmiana świateł działa tylko w pozycji AUTO.PiotrO pisze: ↑30 maja 2020, 0:12 To ja Wam powiem, że w R-ce światła same nie chcą mi się zmieniać. Nie ma tez opcji, że po dłuższym przytrzymaniu przełącznika do przodu w kontrolce pokazuje się A. Czyżby droższa wersja była tego pozbawiona? Jeśli chodzi o czułość to jest taka opcja ale to raczej dotyczy kiedy mają się włączyć światła mijania. Mam również opcję aby podczas deszczu światła mijania same się włączały.

Nic z tego. Ze względu na to, że brałem to co stało w salonie, auto nie ma systemu Light Asist, który osobno by trzeba było dopłacić.
VW T- ROC R 2.0 TSI 4MOTION DSG 300KM