opony NOKIAN - kubeł zimnej wody
Re: opony NOKIAN - kubeł zimnej wody
Po czym poznać, które to fińskie, a które to ruskie?
Troc Premium indium grey 1.5 + dsg + pakiet sport + pakiet drogowy + keyless + automatyczny bagażnik + kamera cofania + felgi szare Kolumbus 17 - zamówiony 11.06 - wyprodukowany 14.10. Odbiór 23.11.
Passaretti B8 2021 Business z pakietami + dsg
Passaretti B8 2021 Business z pakietami + dsg
No to gratuluję wyborubaxior pisze: ↑23 wrz 2021, 22:32 Ciekawe, które Nokiany testowali, te produkowane w Finlandii czy te w Rosji
Te z Rosji są do niczego, po dwóch sezonach pęka guma na bokach, jednym słowem zaczynają się spać. W Volvo zużyłem 2 komplety fińskich, każdy po 6 lat i najmniejszych pęknięć nie było (16"), dla mnie były mega. Teraz też zdecydowałem się na Nokiany (17") do t-roca, też fińskie (200 zeta droższe od tych produkowanych w Rosji). Testów dużo już widziałem przez wiele lat i wszysto zależy od rozmiarówki. W jedym rozmiarze są lepsze marki x, w innym rozmiarze są lepsze marki y.
Bo 17" do T-ROC-a to chyba tylko rozmiar 215/55 R17 jest nieprawda?
https://www.autoreifenonline.de/Winterr ... -2019.html
Życie Ci niemiłe człowieku?
Jak to jeżdzi na mokrym! A w zasadzie to nie jeżdzi!
Polecam słownik "gravierende Defizite" i "Abwertung"
Nokian to ma w Polsce naprawdę fanatycznych wyznawców.

To nie są modele z P , te z P są dużo lepsze i ich jakoś nie testują bo producent nie " opłaca " się Adac
Zamówiony 09.06.2021 -T-Roc 2.0 TSI Premium Sport+ bajery
12.10 produkcja 13.10 na statek 25.10 w Poznaniu. 29.10 dostarczony pod salon.
Odebrany 08.11.21
230 KM 400 Nm + DSG mod

Odebrany 08.11.21
230 KM 400 Nm + DSG mod

Co Ty mi tu wyjeżdżasz Panie michnik z testem z przed 2 lat i do tego starym modelem opony
T-Roc Premium 1.5 TSI Manual Czarna Perła z pakietami i dodatkami
Maj 2021
Maj 2021
Wypraszam sobie takie teksty. Ja nigdzie nie "wyjeżdzam"
Co to za język?
Chociaż jak ktoś kupuje samochód z rabatem na służby mundurowe to od razu staje się jasne skąd takie słownictwo.
P.S.
Stary model opony ?
Zapewne chodzi o Nokian Snowproof zmieniony na nowszy model z literką P na końcu.
Wątpię żeby po dwóch latach nastąpiła jakaś znacząca poprawa parametrów zachowania tego bieżnika (a jego rzeźba decydująca w dużej mierze o zachowaniu na wodzie jest niemal identyczna z wersją bez P).
No ale wyznawcy Nokian-a nie uznają żadnych argumentów.
Im się wydaje.
Kiedy różnica w hamowaniu wynosi między oponami kilka metrów to wtedy kiedy samochód na oponie najlepszej już stoi to taki na Nokiach ma ładnych kilkadziesiąt km/h na liczniku!
I dlatego należy przy zakupie nowych opon szukać tych o najlepszych parametrach a nie takich na których "dobrze mi się jeździło" albo kumpel "chwalił"
Bez odbioru.
Ja tam widzę różnice w bieżniku. I nie nie jestem fanatykiem Nokian
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu (70).png (173.62 KiB) Przejrzano 5844 razy
Zamówiony 09.06.2021 -T-Roc 2.0 TSI Premium Sport+ bajery
Odebrany 08.11.21
230 KM 400 Nm + DSG mod

Odebrany 08.11.21
230 KM 400 Nm + DSG mod

No faktycznie. Jest różnica. Może rzeczywiście poprawili.
Poczekamy na testy.
Nadal uważam jednak, że od Nokianów są od wielu lat, co sezon, są lepsze opony w podobnych pieniądzach.
I nie rozumiem dlaczego tylu ludzi z jakimś dziwnym dla mnie uporem wręcz zachwyca się Nokianami.
Och jaki wrażliwymichnik pisze: ↑24 wrz 2021, 9:26Wypraszam sobie takie teksty. Ja nigdzie nie "wyjeżdzam"
Co to za język?
Chociaż jak ktoś kupuje samochód z rabatem na służby mundurowe to od razu staje się jasne skąd takie słownictwo.
P.S.
Stary model opony ?
Zapewne chodzi o Nokian Snowproof zmieniony na nowszy model z literką P na końcu.
Wątpię żeby po dwóch latach nastąpiła jakaś znacząca poprawa parametrów zachowania tego bieżnika (a jego rzeźba decydująca w dużej mierze o zachowaniu na wodzie jest niemal identyczna z wersją bez P).
No ale wyznawcy Nokian-a nie uznają żadnych argumentów.
Im się wydaje.
Kiedy różnica w hamowaniu wynosi między oponami kilka metrów to wtedy kiedy samochód na oponie najlepszej już stoi to taki na Nokiach ma ładnych kilkadziesiąt km/h na liczniku!
I dlatego należy przy zakupie nowych opon szukać tych o najlepszych parametrach a nie takich na których "dobrze mi się jeździło" albo kumpel "chwalił"
Bez odbioru.
Maj 2021
Maj 2021
Na boku opony "Made in..."
Maj 2021
Maj 2021
Tylko, żeby to sprawdzić przed zakupem to chyba musisz jechać do sklepu stacjonarnego zobaczyć opony na żywo. Bo w najpopularniejszym w Polsce sklepie oponiarskim online Ci nie powiedzą... Swego czasu pytałem o miejsce produkcji opon hankooka (nie chcialem z Chin), to tyle się dowiedziałem:
"Niestety w ofercie nie podajemy miejsca produkcji opon, ponieważ przyjmujemy, że jakość wykonanego produktu markowego producenta jest taka sama dla wszystkich fabryk".
Także ten.. ostatecznie kupiłem inne opony

T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak