Czuwaj!
Kolega tak na serio? Mogłem się domyślić, że znajdą się osoby które biorą wszystko zbyt dosłownie. Jak już kolega popada w mentorski ton, to niech również zauważy, że "te same" może się odnosić np. do modelu i nie musi od razu oznaczać, że przedmioty o których mówimy są tożsame. Dotyczy to zwłaszcza języka potocznego. Napisałem "te same" by bezpośrednio nawiązać do komentarza kolegi Wachacza. Dlatego też, spodziewając się, że próg abstrakcyjnego myślenia może być u różnych osób różny, wyjaśniłem w następnym zdaniu, że mam dwa "komplety felg". No ale cóż, dzięki za sygnał, że wyrażam się niezbyt precyzyjnie. Bedę uważał i na przyszły raz nie będę pisał o "dwa komplety felg" tylko "osiem kół".elk84 pisze: ↑02 gru 2021, 17:16To nie masz „tych samych” tylko „takie same”, różnica jest taka, jak w tym starym dowcipie. Dwóch gości popijało piwko pod sklepem, gdy nagle zajechała super wypasiona fura, jeden z nich mówi:
- Popatrz jaka bryka! Za 20 lat będę mieć taka samą!
Na co ten drugi poprawia go:
- Nie taką samą, tylko tą samą!
W poprzednim aucie (focus) miałem Dunlopy winter sport 5, do t-roca kupiłem wspomniane Klebery (16'). Jako zwyczajny kierowca, jeżdżąc teraz głównie po mieście specjalnej różnicy nie widzę. Choć nie robiłem żadnych specjalistycznych testów, to tylko moje subiektywne zdanie po ostatnich śniegach.